Oblicz iloraz tego ciągu
Konrad: W ciągu geometrycznym (an) dany jest pierwszy wyraz równy 64 oraz piaty wyraz równy 4 . Oblicz
iloraz tego ciagu
6 kwi 19:43
6 kwi 19:56
konrad: i co dalej nie rozumiem
6 kwi 19:59
Metis: Nie wygłupiaj się.
6 kwi 20:00
5-latek : Czesc
Metis 
Pewnie nie wie .
To wobec tego niech zada sobie pytanie . Co dalej z moja matura ?
6 kwi 20:02
Janek191:
a
1 = 64
a
5 = a
1*q
4 = 4
Dzielimy stronami
| a5 | | a1 q4 | | 4 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| = |
| = |
| ⇒ q4 = |
| ⇒ q = − |
| lub q = |
| |
| a1 | | a1 | | 64 | | 16 | | 2 | | 2 | |
6 kwi 20:04
Metis: Witaj 5−latku

To nie ten sam użytkownik. Ten post z 19:59 pisze już ktoś inny − ktoś sobie z Nas zartuje...
W kilku innych postach jest to samo.
Jaką maturę masz na myśli 5−latku?
6 kwi 20:04
5-latek : Jego mature jeśli nie potrafi tego policzyć
6 kwi 20:06