matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozłóż na czynnniki wyrażenie
kamil 1:
Rozłóż na czynniki wyrazenie x
4
−64
6 kwi 19:40
Godzio:
(x
2
− 8)(x
2
+ 8) = (x − 2
√
2
)(x + 2
√
2
)(x
2
+ 8)
6 kwi 19:42
kamil 1:
dzieki
6 kwi 19:43
Marsel:
x
4
−64 = (x
2
+8)(x
2
−8) = (x
2
+8) (x−2
√
2
)(x+2
√
2
)
6 kwi 19:44