matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonka
hope:
rozwiaz nierownosc |2cosx|=1
6 kwi 19:35
yht:
2cosx=1 lub 2cosx=−1
1
1
(cosx=
) lub (cosx=−
)
2
2
π
π
2π
2π
(x=
+2kπ lub x=−
+2kπ) lub (x=
+2kπ lub x=−
+2kπ)
3
3
3
3
6 kwi 19:37