matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to pokolei rozpisać? skąd to sie bierze itd
ania:
lim log
2
(n+3)
2 sty 12:10
Edek:
oczywiście n→∞ tak? wówczas lim(x→∞)=log
2
(n+3)=[log
2
(∞+3)]=[log
2
(∞)]= ∞ najlepiej odczytać to poprostu z wykresu
2 sty 12:21