Trójkąt prostokątny równoramienny.
Kroplaaa: Trójkąt prostokątny równoramienny o przeciwprostokątnej 4, obraca się wokół osi symetrii.
Oblicz wszystko.
6 kwi 13:04
wredulus_pospolitus:
Oblicz 'wszystko'

Hmmm interesujące
Po obrocie powstaje Ci stożek o średnicy podstawy = przeciwprostokątnej
Długości bocznej = przyprostokątnej
Wysokości = wysokości trójkąta (opuszczonej na przeciwprostokątną)
Podstawiasz do wzorów i liczysz 'wszystko'.
6 kwi 13:08
Jerzy:
Czy z wiekiem córki dróżnika włącznie ?
6 kwi 13:08
Kroplaaa: Można prosić o pomoc w rozwiązaniu dokładnie?
6 kwi 13:14
wredulus_pospolitus:
dokładnie to tylko danie Ci gotowca ... jeżeli tego potrzebujesz ... to tego już ode mnie nie
uzyskasz
6 kwi 13:19
Jerzy:
Przecież dostałeś pomoc od wredulusa
6 kwi 13:28