oblicz
kasia: Oblicz√abc jesli log5 a =2 log b =2, log 0,5 c=2
nad pierwistkiem abc jest kreska _
6 kwi 12:13
wredulus_pospolitus:
log
5a = 2 −−> 5
2 = a
log b = 1 −−> 10
1 = b
| | 1 | |
log0.5 c = 2 −−> ( |
| )2 = c |
| | 2 | |
no i oblicz
√abc = ...
6 kwi 12:17
Janek191:
a = 25
log b = 2 ⇒ b = 102 = 100
log0,5 c = 2 ⇒ 0,52 = c ⇒ c = 0,25
zatem a*b*c = 25*100*0,25 = 252
√a*b*c = √252 = 25
6 kwi 14:43
5-latek : Jej pewniw zalezalo na szybkiej odpowiedzi bo był sprawdzian
jeśli by jej zalezalo na zrozumieniu to by się odezwala szybciej .
6 kwi 15:07