Wyznacz wartosci
k: Na ramieniu końcowym konta lezy punkt P(−4,3). Wyznacz wartości funkcji trygonometrycznych tego
konta
6 kwi 12:04
wredulus_pospolitus:

α = 180 − β
i liczysz funkcje trygonometryczne dla β a następnie ze wzorów redukcyjnych wyznaczasz funkcje
trygonometryczne dla α
6 kwi 12:08
5-latek : Czesc
wreduluspospolitus 
czy masz
konta w banku?
6 kwi 12:17
wredulus_pospolitus:
tak jak nasz cudowny 'przewodniczący' −−− prawdziwy Polak nie ma w banku k
Ąta nie ma
6 kwi 12:19
5-latek :
6 kwi 12:23
k: Hej nic nie rozumiem
6 kwi 12:29
wredulus_pospolitus:
a czego konkretnie nie rozumiesz ?
6 kwi 12:37
5-latek :

x=−4 y=3
r=
√x2+y2
6 kwi 13:07
5-latek : Post 12:29 −−Nic nie rozumiem
Post 12:37 −−czego nie rozumiesz ?
godz 15:18 −−− chyba już wszystko rozumie .
6 kwi 15:19