matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY Bardzo dziekuje
kat:
Napisz wzor funkcji liniowej ktorej wykres przechodzi przez pkt P(1,2) i jest nachylony do osi OX i katem 60
2 sty 11:38
kaz:
2=tg60
o
*1+b⇒b=2−
√
3
y=
√
3
x+2−
√
3
2 sty 12:40