Równanie różniczkowe
Skipper11: Liczę właśnie sobie takie równanie:
y
2=x
dydx+2y
i doszłam do momentu gdy mam
| | y−2 | |
ln| |
| |=2ln|x|+c //*e(...) |
| | y | |
I teraz pytanie czy otrzymam:
y−2y=C*X
2?
Bo koniec konców otrzymuje
y=
21−C*X2
A w odpowiedziach jest dzielone na końcu przez 1−C*e
(x
2)
5 kwi 22:09
jc: Twoje rozwiązanie jest dobre
5 kwi 22:25
Skipper11: Okej, dzięki zatem
5 kwi 22:28
Skipper11: A jeszcze jedno, mam teraz takie coś:
1y=−1x+c //*x //*y
To będzie x=−y+c czy x=−y+cxy?
5 kwi 23:10
zef: x=−y+cxy
5 kwi 23:20
Skipper11: Aa, podziękować
6 kwi 00:09