matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
piękna:
Zbiorem wartości funkcji f(x)=2x−5 jest przedział <−2;3>. Dzidziną tej funkcji jest przedział.?
5 kwi 20:02
Jerzy:
−2 = 2x
1
− 5 3 = 2x
2
− 5 i wyznaczysz dziedzinę
5 kwi 20:04
piotr:
−2=2*x
1
−5 3=2*x
2
−5 ⇒<x
1
;x
2
>
5 kwi 20:07