Wyznacz dziedzine funkcji.
mozeciemiwytlumaczycjaksietoro: Wyznacz dziedzine funkcji
Mozecie mi wytlumaczyc krok po kroku jak to sie robi?
5 kwi 18:55
Jerzy:
D = R , bo mianownik nigdy sie nie zeruje
5 kwi 18:55
Janek191:
D = ℛ bo za x można podstawić dowolną liczbę rzeczywistą
5 kwi 18:56
mozeciemiwytlumaczycjaksietoro: | | 4x | |
A np f(x)= |
| to jak bedzie wygladalo rozwiazanie? |
| | x(6−3x) | |
5 kwi 19:00
Jerzy:
x ≠ 0 i 6 − 3x ≠ 0 ⇔ x ≠ 0 i x ≠ 2
5 kwi 19:01
mozeciemiwytlumaczycjaksietoro: Dziekuje bardzo

juz rozumiem!
5 kwi 19:04