matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
parabola
xoxi:
Wierzchołek paraboli y=x
2
+4x lezy na prostej o równaniu a. y=x b. y=2x c. y=−4x d.y=−x
5 kwi 18:40
Oopp:
B , bo xw= −2 , yw= −4 ... tworzysz funkcje ... −4=−2a ... a=2
5 kwi 18:56