funkcje
majka: Muszę rozwiązać te zadania, a nie wiem jak się do nich zabrać, pomóżcie z rozwiązaniem. Proszę

1.Rozwiąż układ rownań
|x+2|+|y−1|=9
8y−8=|x+2|
2.Zbadaj liczbę rozwiązań układu równań
y=|3x−1|
3x−y−k=0
w zależności od parametru k
5 kwi 17:09
Janek191:
1. Oblicz I x + 2 I z II równania i podstaw do I
5 kwi 17:16
Janek191:
2. oblicz y z II równania i wstaw do I.
5 kwi 17:17
majka: jak to ma wyglądać?
5 kwi 17:30
Janek191:
1) z II ) → I x + 2 I = 8 y − 8
wstawiamy do I
8 y − 8 + I y − 1 I = 9
8 y + I y − 1 I = 17
Rozwiąż to równanie, a następnie otrzymane y wstaw do równania I x + 2 I = 8 y − y
i oblicz iksy
5 kwi 17:40