matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kąty
Ola2454:
Wysokość równoległoboku spuszczona z wierzchołka kąta rozwartego tworzy z jego ramieniem kąt o mierze 72 stopni . Oblicz miary kątów równoległoboku.
2 sty 11:15
shee:
α=90+72=162 −−−−−> kąt rozwarty β=180−α=18
18 wrz 20:20