Prawdopodobieństwo
stoper: Ile jest różnych liczb trzycyfrowych parzystych utworzonych z cyfr 3,4,6,8?
5 kwi 15:33
olekturbo: [] [] []
a b c
c = 3
b = 3
a = 2
2*3*3 = 18
5 kwi 15:34
Jerzy:
3*4*4*4
5 kwi 15:35
kochanus_niepospolitus:
Jerzy ... czy nie o jedną '4' za dużo przypadkiem ?!
5 kwi 15:37
olekturbo: Na pewno bedzie tak duzo trzycyfrowych?
5 kwi 15:37
olekturbo: Ah. Roznych a nie roznych liczb

4*3*3
5 kwi 15:38
olekturbo: 4*4*3...
5 kwi 15:38
Jerzy:
upss...trzycyfrowych
5 kwi 15:39
Mila:
A={(x,y,z): x,y∊{3,4,6,8}, z∊{4,6,8}}
|A|=3*4*4=48
5 kwi 15:42