matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz. Podaj wartość x1 oraz x2
K.:
5 sin (0,3x − 4) + 8 = 0
5 kwi 10:21
Jerzy:
Brak rozwiązań
5 kwi 10:22
Janek191:
5 sin( 0,3 x − 4) = − 8 / : 5 sin (0,3 x − 4) = − 1,6 sprzeczność
5 kwi 10:22
K.:
Dzięki
5 kwi 10:31