matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć całkę szczególną
Staff:
Obliczyć całkę szczególną:
x
y' + y =
y
4 kwi 22:31
jc:
Równoważna postać (1/2) (y
2
)' + y
2
= x Rozwiązanie y
2
= C e
−2x
+ x − 1/2
4 kwi 22:47
Staff:
dzięki
4 kwi 22:55