matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyzwanie (równania różniczkowe) - rozwiązać zagadnienie Cauchy'ego
Staff:
Wyzwanie (równania różniczkowe) − rozwiązać zagadnienie Cauchy'ego
xy
x
y' −
=
y(0) = 1
2(x
2
− 1)
2y
4 kwi 22:00
jc:
Coś strasznego y = [
√
1−x
2
(2 −
√
1−x
2
) ]
1/2
4 kwi 23:36