| 1 | 1 | 1 | ||||
Oblicz wartość wyrażenia (1− | )* (1− | ) *...* (1− | ) | |||
| 22 | 32 | 20152 |
| 1 | 1 | 1 | ||||
(1 − | ) (1 − | )(1 − | ) | |||
| 22 | 32 | 42 |
| 1*3 | 2*4 | 3*5 | 1*5 | |||||
= | = | |||||||
| 2*2 | 3*3 | 4*4 | 2*4 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||
(1− | )*(1+ | )*(1− | )*(1+ | )*(1− | )*(1+ | )*....... | ||||||
| 2 | 2 | 3 | 3 | 4 | 4 |
| 1 | 1 | 1 | ||||
..*(1+ | )*(1− | )*(+ | )= | |||
| 2014 | 2015 | 2015 |
| 1 | 3 | 2 | 4 | 3 | 5 | 2015 | 2014 | 2016 | |||||||||
* | * | * | * | * | *...* | * | * | = | |||||||||
| 2 | 2 | 3 | 3 | 4 | 4 | 2014 | 2015 | 2015 |
| 1 | 2016 | |||
= | * | |||
| 2 | 2015 |