matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby i wyrażena
Madzia:
(
√
7
+1)
4
− (
√
7
−1)
4
4 kwi 21:50
5-latek :
x
4
−y
4
= (x
2
)
2
−(y
2
)
2
= (x
2
+y
2
)(x
2
−y
2
) =(x
2
+y
2
)(x+y)(x−y)
4 kwi 21:53