liczby i wyrażenia
nikto: 4√54 −3√24 2√18 −√32 to −√32 ma być koło 2√18 ale coś nie chce wejść.
jaki jest tego wynik >
4 kwi 20:55
Ajtek:
Użyj dużego u "U" do zapisu ułamka.
4 kwi 20:57
nikto: 4√54−3√24 / 2√18−√32
4 kwi 21:17
5-latek : Usun niewymiernosc z mianownika
4 kwi 21:19
nikto: w mianowniku będzie 2√2 , tak?
4 kwi 21:23
Eta:
A co to jest "niewymierność" ?
4 kwi 21:24
Ajtek:
Witaj
Eta

.
4 kwi 21:26
Eta:
Hej
Ajtuś
4 kwi 21:26
nikto: wyszło mi 30√6 / 2√2
4 kwi 21:29
5-latek : tak bedzie
a w liczniku 6√6
4 kwi 21:30
nikto: a czemu 6 a nie 30?
4 kwi 21:31
5-latek : Dobry wieczor
Eta 
Zauwazylem ze napisalas ze na jakis czas opuszczasz forum
Czy tak zrobisz naprawde ?
4 kwi 21:33
5-latek : Policz jeszcze raz
4 kwi 21:34
Eta:
| | 12√2−12√6 | | 12√2−12√6 | | 12√2(1−√3) | |
....= |
| = |
| = |
| = 6(1−√3) |
| | 6√2−4√2 | | 2√2 | | 2√2 | |
4 kwi 21:37
Eta:
Witaj "małolatku"

Tak , bo ..... za często się wkurzam ( a szkoda mi zdrowia)
4 kwi 21:38
Ajtek:
Na co się wkurzasz Eta?
4 kwi 21:39
nikto: 4
√54 −3
√24= 36
√6 −12
√6= 24
√6 co źle robie? chyba dostałam zacmienia, takiego łatwego
nie umiem..
4 kwi 21:39
nikto: okej dziekuje

i przepraszam !
4 kwi 21:40
Eta:
Na wszystko

Siedzę tu już 10 lat ! ..... pora dać się "wykazywać" innym
4 kwi 21:40
Ajtek:
√54=√9*6=√9*√6=... to pierwszy błąd...
4 kwi 21:40
Ajtek:
Ejjj
Eta, ja znam Ciebie od mniej więcej 5−ciu lat

. Ale mam mały "staż"
4 kwi 21:42
5-latek : Strasznie niedobrze
To forum jest dla mnie teraz odskocznia .
Jeszcze jak odejdzie
Mila
4 kwi 21:44
Mila:
Witaj
5−latku, nigdzie się nie wybieram, kocham wszystkich forumowiczów, nasze dyskusje,
kłótnie matematyczne. Dbam o to, aby nie mieć sklerozy i tu ćwiczę swoją pamięć.
Lubię zadania, których wcześniej nie rozwiązywałam i muszę czasem poszperać w teorii.

dla
5−latka, matematyka jest dobra na wszystko! Dobrze, że tu jesteś.
A
Eta zatęskni i wróci. Nie może całymi dniami grać w bridża.
Najpierw poznałam tu
Etę, Krystek , Basię, Ajtka.
4 kwi 23:21
Eta:
Nie martw się "małolatku"

Dla Ciebie będę tu "wpadać" co jakiś czas ( obiecuję)
Pozdrawiam
4 kwi 23:34
5-latek : To w takim razie jestem uspokojony
5 kwi 07:19