okaż,że krzywe y=x^2 oraz y=p{x} dzielą kwadrat na trzy części o równych
asia:
ktoś? coś?
pokaż,że krzywe y=x2 oraz y=√x dzielą kwadrat [0,1]2 na trzy części o równych polach
4 kwi 20:47
Ajtek:
Pobaw się całeczkami, proste zadanko.
4 kwi 20:48
Jerzy:
policzyć pola i pokazać,że są równwe
4 kwi 20:49
Jerzy:

Już widzisz ?
4 kwi 20:50
Janek191:

Oblicz odpowiednie całki
4 kwi 20:50
Jerzy:
I tu się zaczynają schody...
4 kwi 20:51
Ajtek:

niebieski y=x
2
zielony y=
√x
4 kwi 20:51
Jerzy:
Zamieniłem kolory
4 kwi 20:52
Janek191:
Dlaczego schody ?
4 kwi 20:53
Ajtek:
To ja zamieniłem, Ty byłeś pierwszy

Witam
Jerzy i pozdrawiam.
4 kwi 20:53
Jerzy:
Na wzajem
4 kwi 20:53
Jerzy:
upss.... ortografia się kłania
4 kwi 20:54
Jerzy:
@
Janek191 .... za chwilę zobaczysz
4 kwi 20:55
Ajtek:
Jezry znając
Janek191 to za chwilę wrzuci pełne rozwiązanie

.
4 kwi 20:56
Jerzy:
A może nie
4 kwi 21:02
Janek191:
1
| | 1 | | 1 | |
P1 = ∫ x2 dx = |
| x3 = |
| |
| | 3 | | 3 | |
0
1
| | 2 | | 2 | |
P1,2 = ∫ x0,5 dx = |
| x1,5 = |
| |
| | 3 | | 3 | |
0
4 kwi 21:04