Planimetria
Oopp: W czworokącie ABCD dane są BC=3, DC=4 , kąt BAD=60 st . Oblicz pole koła opisanego na tym
czworokącie.
4 kwi 20:19
5-latek : Odpowiedz sobie na pytanie
Kiedy na czworokącie można opisac okrag ?
Zajrzyj do teorii i zrob rysunek (szkic do zadania najpierw
4 kwi 20:33
Oopp: Wiem, że środek okręgu jest w punkcie przecięcia symetralnych, ale ja nic nie widzę ...

..
nwm co zastosować
4 kwi 20:42
Eta:

Z tw. kosinusów w ΔBCD wyznacz długość "x"
| | x | |
i z tw. sinusów |
| = 2R ⇒ R=..... |
| | sin120o | |
i P=πR
2=....
4 kwi 21:00
Oopp: Dzięki wieeelkie !
4 kwi 21:06
Eta:
Na zdrowie

Od jutra już tu mnie nie będzie ! ( miałaś dzisiaj szczęście
4 kwi 21:08