Rownania
Jk:
Pomoze ktos jak to roziwazac?Tzn co zrobic po kolei, iz nie bylo mnie na ostatniej lekcji .
4 kwi 19:04
Hajtowy:
Założenie:
x−1 ≠ 0
x ≠ 1
7 = 2|x−1|
No i jedziesz dalej
4 kwi 19:06
Jerzy:
a) założenie: x − 1 ≠ 0 ⇔ x ≠ 1
... ⇔ 2Ix−1I = 7 ⇔ Ix − 1I = 3,5 ⇔ x − 1 = 3,5 lub x − 1 = − 3,5 ... i dokończ
4 kwi 19:07
Hajtowy:
6−3x≠0
3x ≠ 6
x ≠ 2
No i można na ukos pomnożyć i kończysz Ty

4 = |6−3x|
4 kwi 19:07
Hajtowy: Jerzy zabić to mało

Nie rozwiązuj, niech poczyta książkę, internet i się dowie co dalej zrobić
4 kwi 19:08
Jk: Okej, dzieki wielkie
4 kwi 19:10
Hajtowy: Wzory masz tutaj
3410
4 kwi 19:10