matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
OLA:
jak to obliczyć i wyniki przedstawić w notacji wykładniczej: (4*10
5
) : (8*10
−6
)=
4 kwi 18:26
Janek191:
4
10
5
... =
*
= 0,5*10
5 −(−6)
= 0,5*10
11
= 5*10
10
8
10
−6
5 kwi 10:13