Krawędź podstawy ostrosłupa prawidłowego trójkątnego ma długość 4 cm. Krawędź b
kasia: Krawędź podstawy ostrosłupa prawidłowego trójkątnego ma długość 4 cm. Krawędź boczna
ostrosłupa ma długość 8 cm. Oblicz objętość.
1 sty 23:39
Anna: pomogę jeszcze
1 sty 23:41
kasia: to juz bedzie wszystko

tżA życze wszystkiego dobrego w Nowym Roku samych sukcesów

i
oczywiście dzieki z góry
2 sty 00:04
Anna: kasiu , poczekaj chwilę, bo mi się całość zepsuła, zniknęła. Napiszę jeszcze raz.
2 sty 00:14
Anna:

| | 1 | | a2√3 | |
Dane: a = 4 cm, k = 8 cm V = ? V = |
| * |
| * h |
| | 3 | | 4 | |
| | 2 | | 2 | | a√3 | | a√3 | | 4√3 | |
x = |
| hp = |
| * |
| = |
| = |
| cm |
| | 3 | | 3 | | 2 | | 3 | | 3 | |
2 sty 00:20
Anna: c.d. posyłam
2 sty 00:21
Anna: h
2 + x
2 = k
2
| | 176 | | √16*11 | | 4√11 | | 4√33 | |
h = √ |
| = |
| = |
| = |
| |
| | 3 | | √3 | | √3 | | 3 | |
| | 1 | | 16√3 | | 4√33 | | 16√99 | |
V = |
| * |
| * |
| = |
| = |
| | 3 | | 4 | | 3 | | 9 | |
| | 16*3√11 | | 16√11 | |
= |
| = |
| [cm3] |
| | 9 | | 3 | |
Przepraszam, że tak długo, ale miałam przeszkody telefoniczne.
2 sty 00:35
kasia: nic sie nie stalo dziekuje Ci bardzo ze napisalas
2 sty 10:59
baron: βΩ⇔⇔⇔⇔⇔⇔∑∑≈≈→→←←∫∫♣≠ℕ
6 mar 19:22