matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zapisz w jak naprostszej postaci
olenka:
a)
√
5−2
√
6
*
√
5+2
√
6
b)(3
3
)
4
* ((3
5
)
−
2)/3
4
4 kwi 17:59
Janek191:
a) ... =
√
( 5 − 2
√
6
)*(5 + 2
√
6
)
=
√
25 − 4*6
= 1
5 kwi 13:14