matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
annaewa41:
rozwiąż równanie x
3
−3
√
2
x
2
+
√
2
x−6=0
4 kwi 17:25
ZKS:
x
3
− 3
√
2
x
2
+
√
2
x − 6 = 0 x
2
(x − 3
√
2
) +
√
2
(x − 3
√
2
) = 0 (x − 3
√
2
)(x
2
+
√
2
) = 0
4 kwi 18:05