matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź prawdziwość tożsamości
Amanda:
(1+cos
α
)tg
2
α − sin
α
= tg
α
(sinα + cosα)
2
+ (sinα − cosα)
2
= 2 (sinα + cosα)
2
− (sinα − cosα)
2
= 4sinαcosα (1−tg
2
α)cos
2
α + 2sin
2
α = 1
4 kwi 16:37
Amanda:
nikt nie pomoże?
4 kwi 17:39