matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
lu:
oblicz promień okregu opisanego na trójkacie wiedzacze boki tego trojkata tworza ciag arytmetyczny o roznicy 3 a suma ich dlugosci jest rowna 72
2 lis 16:05
alfat:
a+a+3+a+6=3a+9=72 , a=21 b=24 c=27 R=a*b*c/4S itd.......
15 lis 15:29