matematykaszkolna.pl
Dostęp do teorii Tadeusz: To już dostęp do teorii jest płatny dla wszystkich czy pomagający mają jeszcze jakieś "ulgi"
4 kwi 14:46
olekturbo: Nie wiem czy nie jest tak, że na początku każdego miesiąca jest to usługa płatna
4 kwi 14:47
olekturbo: A jeżeli już została wprowadzona to dużo lepszym pomysłem byłby przelew, ponieważ Jakub pewnie dostaje bardzo mało za SMS.
4 kwi 14:48
Janek191: Jeszcze nie tak dawno, był dostęp bezpłatny, dla osób rozwiązujących zadania.
4 kwi 14:57
Tadeusz: ... Jakub ... to na tej stronce prędko zostanie pewnie sam. Miota się i "kręci jak koń pod górę". Jeśli pomagając komuś (pomagając a nie rozwiązując zadanie) chcę odesłać do jakiegoś tematu z teorii ... mam za to zapłacić ... to chyba jakaś "głupawka" TO SIĘ NAZYWA ZJADANIE WŁASNEGO OGONA.
4 kwi 15:02
Janek191: Tak nie jest. To osoba zainteresowana teorią zapłaci lub nie.
4 kwi 15:05
Janek191: Ciekawi mnie − co na to Eta i Mila ? emotka
4 kwi 15:06
Tadeusz: chyba nie bardzo wiesz o czym mówimy ... nie skopiuję linka dopóki go nie wyświetlę emotka
4 kwi 15:07
Tadeusz: Pewnie pożegnają się z tą stronką ... Ecinka jest bardzo zasadnicza emotka
4 kwi 15:09
Janek191: To fakt . Ale można skierować na konkretny dział, np. trygonometria , a tam po wysłaniu SMSa zainteresowana osoba odnajdzie sobie odpowiedni zakres wiadomości.
4 kwi 15:10
Metis: Wpłaty są dobrowolne emotka Można kliknąć Nie wyśle. Trzeba też dodać trochę zrozumienia dla Jakuba. To on jest właścicielem strony, sponsorów forum nie ma, reklam także − ponosi koszty.
4 kwi 15:13
Tadeusz: ... tak to można równie dobrze kierować na podręcznik do matematyki emotka
4 kwi 15:15
Tadeusz: Metis ... a Tobie nadal pojawia się opcja nie zapłacę, czy mówisz o tym co było jeszcze wczoraj?
4 kwi 15:17
Jerzy: Możecie mi wyjaśnic o co chodzi , bo nie czaję ?
Janek191: Ale to jest dla mnie zaskoczenie. Do tej pory mogłem bezpłatnie zaglądać do teorii , zadań gimnazjalnych i maturalnych..
Janek191: @ Jerzy Kliknij na np, elementy statystyki − po lewej stronie
4 kwi 15:20
Jerzy: Dzięki....jasne
4 kwi 15:22
5-latek : No to teraz Jakub powinien placic za rozwiazywanie zadan Bo do rozwiazywania zadan potrzebna jest teoria ktora kazdy kto pomaga zdobyl sam . Wlasnie do tego prowadzi wszystko za free. Ciezko jest sie od tego odzwyczaic
4 kwi 15:27
Janek191: Będziemy musieli wziąć sobie urlop od rozwiązywania zadań. emotka
4 kwi 15:33
olekturbo: Trochę strzał w stope przed maturą
4 kwi 15:34
Metis: Już widzęemotka
4 kwi 15:39
Jakub: Witam wszystkich. Płatne dzisiaj jest tylko to, co sam napisałem. Forum i wszystkie wątki na nim są oczywiście ogólnodostępne. Ja naprawdę zachęcam, aby udział na tym forum traktować jako spotkanie z przyjaciółmi na mieście. Fajnie jest siąść w lokalu ze znajomymi i pogadać. Jednak chyba nikomu nie przychodzi do głowy, aby szantażować barmana, że jak nie da piwa za darmo, to więcej się nie wróci do lokalu. Jakub = barman ( do usług emotka ) 4 lipca minie 10 lat od kiedy zarejestrowałem domenę matematyka.pisz.pl Przez prawie 9 lat dostęp do strony był kompletnie za darmo. Zresztą teraz przez większość czasu też jest. Nie zarabiałem na tym kompletnie złotówki i dobrze mi z tym było. Jednak nie mam już dwudziestu paru lat. Pojawiły się zobowiązania, wiecie zusy, podatki, czynsze itd. Jak nie będę w stanie zarobić na matematyka.pisz.pl to pójdę do innej pracy, ale wtedy już nie będę miał czasu ani siły aby się tą stronę zajmować. Całkiem sporo stron upadło, bo sukces przytłoczył samych twórców. Ostatni przykład strony, którą znałem i ceniłem http://blog.jogger.pl/2016/02/20/13-lat-jogger-pl-i-jego-zamkniecie/ Pozdrawiam wszystkich
4 kwi 16:46
Jakub: Jeszcze jedno. Oczywiście dla aktywnych forumowiczów nie ma żadnych opłat. Faktycznie niektórzy z was mogli dzisiaj zobaczyć informację o opłatach. Jednak to był błąd w ustawieniach serwera za co przepraszam. Dla aktywnych forumowiczów nigdy nie będzie żadnych opłat. Przy czym aktywny ma dla mnie szeroką definicję. Wystarczy się sporadycznie udzielać raz na jakiś czas. Jeszcze raz pozdrawiam.
4 kwi 17:04
===: ... masło maślane a maślane masło. Dowiedziałem się, że szantażuję barmana. Otóż drogi Panie ... jak chcę napić się piwa ... to za nie oczywiście płacę, a jak przysiądę się z Etą do grona kumpli i "poleję" własną pigwówkę to dobry barman tego nie widzi. A już tak poważnie to: 1. Odsyłanie w podpowiedziach do odpowiedniej karty Twojej strony to przysparzanie Klientów 2. Większość udzielających się tutaj to w dużej mierze korepetytorzy ... i oni też podsyłąją Ci "Klientów" Za dobrych starych czasów w piwiarni za "odbicie" nowej beczki temu co odbijał dobra bufetowa piwko polewała za free emotka Ale Ty chyba nie znasz tych czasów emotka
4 kwi 17:22
Eta: Ja od jutra "biorę wolne" .... ciekawe kto jeszcze ?
4 kwi 21:10
Janek191: Już jest dostęp emotka
4 kwi 21:11
Eta: I co z tego? ( "odpuście " trochę i............... )
4 kwi 21:11
Janek191: Ja trochę odpuściłem, bo jeżdżę na korepetycje emotka
4 kwi 21:14
Daansa: Eta mnie zostawisz?! Ty z Qulka i Hugo pomogliscie mi zdac i mature i 2 pierwsze moje sesje!
4 kwi 21:18
Daansa: Ta strona to kurcze moje dziecinstwo xD
4 kwi 21:18
Metis: z Hugo ?
4 kwi 21:19
Daansa: Tak z Hugo i jeszcze 2 nicki których niestety nie jestem sobie w stanie przypomnieć, mam problemy z imionami i jak widać nickamiemotka to nie zmienia faktu, że jestem im równie wdzięczny!
4 kwi 21:22
Tadeusz: ... oooo .... Ecinka "zaskoczyła" ... odbijamy nową beczkę czy pigwówka emotka
4 kwi 21:32
Ajtek: To gdzie ta impreza
4 kwi 21:35
Tadeusz: ... trzeba poszukać fajny lokal z lepszym barmanem emotka
4 kwi 21:36
Janek191: W Rzeszowie na rynku.emotka
4 kwi 21:37
olekturbo: No to po maturze.
4 kwi 21:45
olaa: Do Jakuba Cenię tę stronę od dawien dawna i w życiu jest prosta zasada−nic za darmo. Według mnie trzeba pomóc w utrzymaniu strony. Tylko jak dla mnie lepszym rozwiązaniem byłby przelew na 2−3 miesiące itp, po czym dostęp dla zalogowanych i finito: Pozdrawiam i szacun za stronę emotka P.S.Osobiście wpłaciłam sms kilka razy, ale jak się śpieszę i wyskakuje mi napis to... niestety nie chce mi się wstukać sms−a itd kody srody, więc wolałabym z góry na kilka miesięcy wszak rok szkolny to 10 miesięcy i gites zaloguje mnie z automatu i szperam i państwa nękam pytaniami i prośba o rozwiązanie i podpowiedzi emotka za co WAM ooogromne dzięi składam i nie odchodźcie zwłaszcza tajemnicza Eta /jak mnie ciekawi kim jest z wykształcenia/ ale okej ciekawość to pierwszy stopień do piekła emotka
4 kwi 21:48
Eta: W kawiarni "Kosmos" na 3 Maja w Rzeszowie
4 kwi 21:50
Ajtek: Eta 3 maja to wtorek, ja w środę do pracy idę emotka.
4 kwi 21:53
Eta: na ul. 3 Maja w Rzeszowie
4 kwi 21:54
5-latek : 3 Maja to pewnie jest ulica Ajtek emotka
4 kwi 21:54
b.: Hej! Eta Ty tak na zawsze się obrażasz, czy na jakiś czas? Szkoda by było, gdyby Cię nie było.
4 kwi 21:55
Janek191: @ Ajtek − 3 V to Święto Narodowe !
4 kwi 21:57
Ajtek: Janek191 doskonale o tym wiem, ale po 3 maja jest kolejny dzień pracy emotka.
4 kwi 21:58
olaa: the famous women pisz.pl− Eta nie odchodź !
4 kwi 21:59
Eta: Hej bemotka Ja się nie obrażam , ale już najwyższy czas iść na " forumową emeryturę" Basia, Bogdan , pigor i...... już to zrobili Dziury po mnie nie będzieemotka Wykształciłam emotka nowych pomagaczy : Godzio,ICSP, Saizou , bezendu i innych ......... Myślę,że godnie mnie zastąpią i od czasu do czasu wyślą emotka emotka Pozdrawiam emotka
4 kwi 22:07
Eta: rysunek
4 kwi 22:11
Ajtek: Eta, ja również ostatnio mniej bywam, ale bywam. Nie zapomnę pierwszego emotka jakie od Ciebie dostałem. Szkoda, miło było tym jabłkiem w oko zarobić emotka.
4 kwi 22:11
b.: Szkoda, miło było... Wpadnij czasami! ...i masz emotka
4 kwi 22:13
Mila: Eta ŻARTUJE!.
4 kwi 22:14
Benny: Eta, pierwszy kwietnia już za nami
4 kwi 22:15
Metis: Eta emerytura to będzie należała Ci się dopiero wtedy gdy "wykształcisz" ... mnie emotka Czyli ....n emotka
4 kwi 22:17
Jakub: Szkoda. Pamiętam jak Eta testowałaś pierwsze i następnie wersję programu do rysowania. Miło było widzieć, jak zaprogramowane przeze mnie narzędzie, działa pierwszy raz. Pomyślności Eta i wpadaj czasami na forum rozdawać jabłka. Dla Ciebie emotka, emotka, emotka.
4 kwi 22:20
model matematyczny: rysunekEta zawsze byłaś dla mnie wzorem matematycznym mimo ze nie pisałas pełnych wyjasnies bo jestes taka madra ze dla Ciebie niektóre sprawy sa oczywiste dzięki za wszystko miałem jeszcze kilka nicków jak np gargamel zyd i jeszcze chyba z 10 innych dzieki jeszcze raz jak się dorobię jakieś wiekszej kasy to nie zapomne o ludziach którzy mi pomagali bredzej czy póżnej to dobro które dajecie na pewno wróci a wtedy już wszystko bedzie sie zgadzało
4 kwi 22:25
olaa: Bez takich osobowośći jak Eta będzie tu naprawdę cienko, i pewnie dojdzie do zamknięcia tej strony...:( obym się myliła.
4 kwi 22:25
Eta: Zapomnieliście,że za miesiąc piszę maturę ? Muszę teraz przyłożyć się do przeczytania lektur , bo "padnę" na polskim emotka (chyba,że Metis za mnie zda maturę z "polaka" emotka emotka emotka emotka emotka emotka emotka
4 kwi 22:28
Ajtek: Eta wypuścili Ciebie z gimnazjum I to od razu do klasy maturalnej
4 kwi 22:29
Tadeusz: Raz już Jakub skwitował, że m.in Eta i inni przychodzą tu z własnej woli ... nie padły słowa, że nie muszą... ale jak pamiętam miłe to nie było. Jak widać historia lubi się powtarzać. Prawda moim zdaniem jest taka, że podobnych do tej stron jest już w necie kilka. Znam co najmniej dwie w których teoria zebrana jest nie gorzej niżeli tu ... w jednej nawet lepiej. Jednak to TA STRONA JEST NAJLEPSZA − przynajmniej moim zdaniem − ale dlatego ŻE ŻYJE czyli dzięki forum a nie teorii, której zestawieniem tak się szczyci Jakub Forum to też część Jego strony ... więc i Jakuba wielka zasługa ...ale odrobina pokory nikomu nie zaszkodziła. Tłumaczenie wszystkiego błędem ustawienia serwera jest takie sobie. Ktoś ten serwer ustawia...
4 kwi 22:31
olaa: Hehe, Eta pewnie maturę zaliczyła w gimnazjum, zawsze mnie dziwiło, że nie jest nauczycielem−byłaby genialna...
4 kwi 22:32
model matematyczny: a co do wysyłania sms to troche mija się z celem bo kazdy ma podrecznik jest matematyka.pl i tam teoria jest ogólnodostępna nie możesz dać tu jakiś banerów reklam itp zeby była z tego kasa.....
4 kwi 22:34
Jack: co tu sie stao ; o
4 kwi 22:34
52: Witam wszystkich emotka i mam podobne zadanie jak Tadeusz, że forum a teoria na tej stronie to dwa światy. Nie oszukujmy się i wszyscy doskonale wiemy, iż człowiek wytłumaczy drugiemu człowiekowi lepiej niż zwykły suchy tekst dla każdego taki sam. Teoria jest po to, by zaoszczędzić czasu i niepotrzebnego pisania emotka
4 kwi 22:35
Ajtek: Tadeusz rozumiem Twoje rozgoryczenie. Przeżyłem już tutaj kilkanaście modyfikacji. Nie zawsze po wprowadzeniu wszystko działało od razu perfekcyjnie. A i bywało, że strona nie działała wcale. Dlatego nie doszukiwałbym się tutaj złej woli Jakuba. Jest nowy materiał, gdzieś został popełniony błąd i wyszło jak wyszło.
4 kwi 22:36
b.: Otóż to. A ten błąd został naprawiony po kilku(nastu?) godzinach.
4 kwi 22:49
Tadeusz: ... hej Ajtek ... to nie kwestia rozgoryczenia ... bo i nie mam czego emotka Ale ktoś tu pięścią w stół walnąć musi ... przywołać do porządku barmana też emotka Ale jak widzisz On Etę już pożegnał ... miło było ... ale cześć.
4 kwi 22:50
52: Ja tam dalej muszę płacić...
4 kwi 22:52
Ajtek: Hej Tadeusz, jak widzisz, ja również podziękowałem Ecie. Potraktowałem to poważnie, gdyż Eta jest mistrzynią, zawsze może odejść. A ja mogę nie mieć więcej okazji do zrobienia tego. To nie jest kwestia "walnięcia w stół", wszyscy razem ciągniemy to forum i powinniśmy współpracować, zamiast się kłócić. 52 napisz do Jakuba maila w tej sprawie.
4 kwi 23:02
52: Na razie mi to nie jest potrzebne, ponieważ mam multum innych spraw, ale jeśli dalej tak będzie to w przyszłości napiszę.
4 kwi 23:05
Mila: Strona jest bardzo pożyteczna, nie tylko dla uczniów, często z niej korzystają początkujący nauczyciele. Szkoły otrzymują pieniądze z Unii Europejskiej na co najmniej dziwne cele edukacyjne. (wg mnie dużo pary w gwizdek). Szkoda, że przy takiej inwigilacji internetu nikt nie wpadnie na pomysł , aby sfinansować działanie strony, aby uczniowie mogli korzystać za darmo. Do szkoły nie pójdą na dodatkowe lekcje , bo to jakieś ograniczenie czasowe i różne są potrzeby uczniów, przy pracy w grupie nie wszyscy skorzystają . Tu przychodzą dobrowolnie i w dogodnych porach. Uzyskują pomoc. Mnie cieszą również Ci z dużymi trudnościami w nauce, to o nich dobrze świadczy, że czegoś chcą się nauczyć. Tutaj toczą się dyskusje, nie tylko podajemy rozwiązanie. Sponsorzy jednak wolą finansować blogerów, a to modę, a to kulinarne wymysły itp. "Dziwny jest ten świat" Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów. emotkaemotkaemotkaemotkaemotka
4 kwi 23:05
Eta: emotka Mila
4 kwi 23:08
b.: > Sponsorzy jednak wolą finansować blogerów, a to modę, a to kulinarne wymysły itp. To wcale nie dziwne, bo co sprzedadzą uczniowi? Niewiele, bo on ma niewiele pieniędzy.
4 kwi 23:08
Ajtek: No i MIla rozwaliła system
4 kwi 23:09
Metis: b. nieważne... Dla przykładu zadane.pl zyskało ogromne dofinansowanie( już kiedyś o tym dyskutowaliśmy), a chyba nikt nie ma wątpliwości, która strona ma większą wartość intelektualną...
4 kwi 23:12
Mila: A Eta zatęskni i wróci. Nie może całymi dniami grać w bridża. Najpierw poznałam tu Etę, Krystek , Basię, Ajtka.
4 kwi 23:25
Przemysław: @Eta Jeżeli faktycznie opuszczasz forum, to wykorzystam tę okazję: dziękuję za wszelką pomoc jakiej od Ciebie doświadczyłem Jak to Wy macie w zwyczaju − emotka
4 kwi 23:35
Eta: ♠♣♥♦ emotka
4 kwi 23:36
Mila:♥♦
4 kwi 23:38
Eta: W/g licytacji ..... ♣ emotka
4 kwi 23:53
Mila: Zgadza się Eto. emotka
4 kwi 23:55
Eta: emotka
4 kwi 23:57
Fokus: Nie rozczulajce się tak nad sobą
5 kwi 00:23
bezendu: Dzięki Bogu, ja swoją maturę pisałem jak Eta nie była jeszcze na "urlopie" a fakt pomaga tutaj od ponad 8 lat i to za darmo, a często nie usłyszy nawet słowa dziękuję. emotka
5 kwi 10:02
Janek191: emotka Już 8 lat ? emotka
5 kwi 10:07
bezendu: 4 lata mojego technikum+2 lata studiów więc 6 lat murowane, ale na 1000% Eta była tu wcześniej, można zobaczyć czasami starsze posty emotka
5 kwi 10:19
Janek191: To ja jestem znacznie krócej emotka
5 kwi 10:20
Janek191: emotka
8 lis 13:54