wyznacz wzór funkcji
Dawid: Wiadoma że funkcja kwadratowa f (x)=2x +bx +c przyjmuje wartosc najmniejszą y=1 dla x =1.
Wyznacz wzór funkcj f a nastepnie rozwiaż równanie f(x+4) = f (−1)
4 kwi 11:37
kochanus (z komorki):
I gdzie ta funkcja kwadratowa?
Masz podane wspolrzedne wierzcholka paraboli to wystarczy aby wuznaczyc wzor tej funkcji wiec w
czym problem? Do wzorow podstawic nie potrafisz?
4 kwi 11:43
kochanus (z komorki):
A co do rownania to x=−5 lub x=−1 −−− i to bez rozwiazywania rownania możesz podac
4 kwi 11:45