Oblicz dla jakiej wartości parametru a
Trewolt:
Oblicz dla jakiej wartości parametru a funkcja określona wzorem f(x)= a dla x=0
Jest ciągła w R
3 kwi 22:21
PW: Licz granicę
dla x → 0 (lewo− i prawostronną). Musi być równa a.
3 kwi 22:30
Trewolt: | | 6 | |
Czyli istnieje granica w punkcie |
| ? |
| | 25 | |
3 kwi 22:56
3 kwi 23:08
PW: | | 6 | | 1 | |
Granica w zerze równa |
| = |
| . Taka też musi b yć liczba a, bo wartość w zerze |
| | 24 | | 4 | |
musi być równa granicy w zerze, żeby funkcja była ciągła.
3 kwi 23:28
Trewolt: Wielkie dzieki


!
3 kwi 23:35