matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
monika:
oblicz NWD (132,198) i NWW(132,!98)
1 sty 22:17
Anna:
pomagam
1 sty 22:18
Anna:
132 I 2 198 I 2 66 I 2 99 I 3 33 I 3 33 I 3 11 I 11 11 I 11 1 I 1 I I I NWD(132, 198) = 2*3*11 =
66
NWW(132, 198) = 2*2*3*11*3 =
396
1 sty 22:24