matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
monika:
Dane są zbiory A={1,2,5,6} i B={1,3,4,6}.Wyznacz elementy zbiorów A∪B , B∩A, A−B
1 sty 22:14
Anna:
pomagam
1 sty 22:15
Anna:
A∪B = {1, 2, 3, 4, 5, 6} B∩A = {1, 6} A \ B = {2, 5}
1 sty 22:18