Wartość funkcji y=-5x+2 jest równa 7 dla argumentu
bezsenss: Wartość funkcji y=−5x+2 jest równa 7 dla argumentu
a)−1 b)1 c)−33 d)37
3 kwi 21:15
WKZ : −5x+2=7
3 kwi 21:16
5-latek : Powtorka do matury ?
c)
3 kwi 21:17
Janek191:
Niedługo będą pytania typu − ile to jest 13 + 7
a) 19 b) 21 c) 20 d) 22
3 kwi 21:18
bezsenss: można tak to nazwać

i poprawa sprawdzianu
3 kwi 21:18
bezsenss: czemu c?
3 kwi 21:19
bezsenss: argument to jest x?
3 kwi 21:20
5-latek : Przeciez argument to x
to y=(−5)*7+2 dalej Ty
3 kwi 21:20
bezsenss: 33 wyszło dzięki
3 kwi 21:22
5-latek : −33 wyszlo
3 kwi 21:27
WKZ : być może się mylę ale chyba jest podana wartość w tym zadaniu −równa 7, to czemu ją
podstawiasz za argument?
3 kwi 21:28
5-latek :

To inaczej
narysujmy wykres tej funkcji y=−5x+2
Odczytaj z tego wykresu wartość funkcji dla x=1
3 kwi 21:34
Janek191:
− 5 x + 2 = 7
− 5 x = 7 − 2 = 5 / : (−50
x = − 1
=====
Odp. a)
3 kwi 21:35
Janek191:
/ : (−5)
3 kwi 21:37
WKZ : 3
3 kwi 21:38
WKZ : jednak ja miałem racje
3 kwi 21:39
5-latek : dzisiaj już po raz drugi zle odczytałem tresc zadania
Policzylem wartość funkcji dla argumentu x=7 a to mialobyc ze wartość funkcji wynosi 7 i mamy
obliczyć argument
Z automatu
3 kwi 21:39
Janek191:
Każdemu może się zdarzyć pomyłka

Pozdrowienia
3 kwi 21:41
5-latek : Witaj
Janek191 
Również pozdrawiam
Jeśli możesz spojrz na moje ostatnie zadanie . dzięki
3 kwi 21:42