punkt przecięcia paraboli
Edyta: wyznacz punkt przecięcia paraboli y=− √3/2(x−3)6+x) z osiami układu współrzędnych
3 kwi 19:52
Janek191:
Popraw zapis funkcji
3 kwi 19:59
Edyta: jak to ?
3 kwi 21:53
Janek191:
Tak to − nawiasy
3 kwi 21:54
Edyta: y=− √3/2(x−3)6+x)y=− √3/2(x−3)(6+x)
3 kwi 22:24
Edyta: nie tak
y=− √3/2(x−3)(6+x)
3 kwi 22:24
Antek : Od razu z osia OX z ewzoru funkcji
x
1=−6 , x
2= 3
Punkt przecia się wykresu z osia OY ma wspolrzedne (0,y)
wiec
| | √3 | |
y= − |
| *(0−3)*(6+0) licz |
| | 2 | |
3 kwi 22:32