matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
jerzy:
Oblicz P(A∪B), jeśliP(B)=3/7, P(A)=1/2 i P(A pod warunkiem B)=1/7.
P(A∩B)
1/7=
P(B)
P(A∩B)=3/49 1/3+3/7−3/49=721/1029 Wychodzi mi tak, ale odpowiedź to 85/98, i czy mógłby mi ktoś powiedzieć co robię źle.
3 kwi 17:28
Jack:
P(AUB) = P(A) + P(B) − P(A∩B)
1
3
3
1
21−3
1
18
P(AUB) =
+
−
=
+
=
+
=
2
7
49
2
49
2
49
49
36
85
=
+
=
98
98
98
3 kwi 17:38
g:
Pomyliłeś 1/2 z 1/3.
3 kwi 17:38
jerzy:
aa kurczak, faktycznie,dzięki
3 kwi 17:48
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick