matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
olax:
1
1
Oblicz wartość wyrażenia x
2
+
, gdy x +
= 3
x
2
x
1
x +
= 3 /*x
x
x
2
=3x−1
1
podstawić do x
2
+
x
2
1
(3x−1)
2
+
= i nic nie wychodzi bo to pewnie robię źłe, co dalej
(3x−1)
2
3 kwi 16:49
ICSP:
1
1
x
2
+
= (x +
)
2
− 2
x
2
x
3 kwi 16:51
olax:
czyli 9−2=7 dzięki nie pomyślałam
3 kwi 16:53