matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz iloraz
Basia:
W ciagu geometrycznym (an) mamy a1=−2 i a3=−4. Oblicz iloraz tego ciagu
3 kwi 16:20
Rafal44:
a3=a1*q
2
−4=−2*q
2
q
2
=2 q=
√
2
lub q=−
√
2
3 kwi 17:23