matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytanie
PrzyszlyMakler:
Witam. Z cyklu szybkich pytań. Jakim prawem:
3x
3x
sin3x = 2sin
cos
2
2
?
3 kwi 13:10
Jerzy:
3
sin3x = sin(2*
x)
2
3 kwi 13:11
ICSP:
3x
sin2α = 2sinacosα. Podstaw α =
.
2
3 kwi 13:11
PrzyszlyMakler:
Ok. Dzięki. Piękne.
3 kwi 13:13