matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
hej!:
rozwiąż równanie 2x
3
−3x
2
+x =0 b)7x
4
−x
2
=0
3 kwi 13:01
Metis:
1) x przed nawias. 2) x
2
przed nawias
3 kwi 13:02
Jerzy:
a) ⇔ x(2x
2
− 3x + 1) = 0 ⇔ .... b) ⇔ x
2
(7x
2
− 1) = 0 ⇔ x
2
(
√
7
x +1)(
√
7
x−1) = 0 ⇔ ....
3 kwi 13:03