obliczanie logarytmów
notan: Wiadomo, że
x=5
log2536−1
Zatem:
a)
b)
x=y
c)
x<y
d)
x>y
mam wyniki
x=
65
y=log
26
czy odp. x<y ?
3 kwi 12:05
Jerzy:
Funkcja y = log2x jest rosnąca i log24 = 2 ...... wniosek ?
3 kwi 12:12
Jack:
x = 5
log2536 −1 = 5
1/2*log536 − log55 = 5
log5361/2− log55 =
| | 6 | | 6 | |
= 5log56 − log55 = 5log5( |
| ) = |
| |
| | 5 | | 5 | |
3 kwi 12:16
notan: Bardzo dziękuję
Wniosek x<y
3 kwi 12:17
Jerzy:
Tak
3 kwi 12:18
notan: Jack bardzo dziękuję
3 kwi 12:19
Jack: a, nie zauwazylem ze juz to obliczyles/as. No trudno...
3 kwi 12:20
notan: Dzięki ogromne Wam
3 kwi 12:20