bryły
xxx: czy mógłby mi ktoś pomóc zrobić rysunek pomocniczy?
Stosunek długości przyprostokątnych trójkąta prostokątnego wynosi 4 ; 3, a przeciwprostokątna
ma długość 25 cm. Oblicz objętość bryły powstałej w wyniku obrotu tego trójkąta wokół
przeciwtrostokątnej.
Jak będzie wyglądać ta bryła? już nawet sobie wycinałam z papieru i obracałam, ale nie bardzo
to widzę
3 kwi 11:26
...:
chyba żarty sobie stroisz

Dwa stożki o wspólnej podstawie, której promień to
3 kwi 11:46
...:
3 kwi 11:51
dero2005:

a = 15
b = 20
c = 25
3 kwi 12:28
xxx: a jak doszedłeś do takiego wzoru na objętość?
3 kwi 12:38
dero2005:
Nie wiem kto ten wzór wymyślił ale wydaje mi się że to jest wzór na objętość stożka
3 kwi 12:43