matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
monika:
proszę o pomoc, czy mógłby ktoś rozwiązać ten przykład? sprawdź czy funkcja f ma granicę niewłaściwą w punkcie x
0
= 3 a) f(x) = { −3 }{ ( x−3)
2
}
3 kwi 10:54
monika:
przepraszam chodziło mi o f(x) = −3/ (x−3)
2
3 kwi 10:55