matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdz czy liczba jest wyrazem ciagu
Piotr:
Sprawdż czy liczba ułamek 33:27 jest wyrazem ciągu an= ułamek 3n−1:2n+5
2 kwi 19:05
Janek191:
3 n − 1
a
n
=
2 n + 5
Nie
32
a
11
=
27
Rozwiąż równanie
3 n − 1
33
=
2n + 5
27
2 kwi 19:09