logi
gslr: Naszkicuj wykres funckji f. Określ przedziały monotoniczności tej funkcji
a) f(x) = 3|x−3|+1
b) f(x) = |3|x|−3|
c) f(x) = log2|x−1|
Jak to zrobić? Podstawiając liczby mogę narysować wykres, ale z "wszczeleniem" się tak, żeby
określić dokładne przedziały monotoniczności będą już problemy...
2 kwi 18:55
gslr: proszę o pomoc, zależy mi na czasie
2 kwi 19:30
gslr: proszę o podpowiedź, potrzebne na poniedziałek
3 kwi 13:45
Jerzy:
a)
dla: x − 3 ≥ 0 rysujesz funkcję: y = 3x−3 +1
dla: x − 3 < 0 rysujesz funkcję: y = 33−x +1
3 kwi 13:48
Jerzy:
b)
dla: x ≥ 0 masz: y = 3x − 3
dla: x < 0 masz: y = 3−x − 3
na końcu wszystko co jest pod osią OX odbijasz nad oś
3 kwi 13:49
Jerzy:
c) ustal dziedzinę i analogicznie rozpatruj dwa przypadki:
3 kwi 13:52
gslr: Śliczne dzięki
3 kwi 15:46