matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podaj wzór
dawid:
Podaj wzór dowolnej funkcji liniowej której wykres jest prosopadły do prostej o równaniu y=3x+2
2 kwi 18:53
Janek191:
1
y = −
x + b
3
2 kwi 18:55
dawid:
i tyle?
2 kwi 19:09
Janek191:
A co ma być ?
1
3*(−
) = − 1
3
2 kwi 19:11