matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geo analityczna
Senea:
Dany jest równoległobok, o wierzchołkach A=(−2,−4), B=(3,1) i C=(5,4). punkt E jest środkiem boku AB,a punkt F jest wysokością równoległoboku opuszczoną z wierzchołka D. Oblicz różnicę dlugości odcinków DE i DF.
2 kwi 15:11