prawdopodobienstwo
szarlotka: Rzucamy trzykrotnie kostką. Oblicz prawdopodobienstwo tego, ze suma otrzymanych oczek jest
wieksza od 16, wiedza ze w pierwszym rzucie otrzymano 6 oczek.
Czy ten pierwszy rzut mam wziac jako pewnik i liczyc prawdopodobienstwo sumy oczek dwoch
kolejnych rzutow > 10?
2 kwi 14:18
Jerzy:
Zastosuj wzór na prawdopodobieństwo warunkowe
2 kwi 14:20
szarlotka: a cos wiecej?
2 kwi 14:28
olekturbo: Ω = 216
A = {566,656, 665, 666} |A| = 4
B = 6xx |B| = 1*6*6 = 36
AnB = {656,665,666} |AnB| = 3
2 kwi 14:30
szarlotka: dzieki
2 kwi 14:36